Mekani mafini s blitvom

02/08/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Ukoliko ujutru volite mafine koji će vam zameniti hleb i biti puniji a samim tim i malo tvrđi – stavite više brašan. Ukoliko želite mekane i sočne mafine – stavite manje brašna. Jednostavno.

A ja u poslednje vreme više volim ovu drugu varijantu. I, naravno, opet sam skupljala ostatke. Jer, realno, kada se snima Pidžama party uvek zaostane nešto od hrane, ili mnogo od hrane, zato što kupujem “za svaki slučaj”. A najčešće kupim više sira. A što se blitve tiče, kada je spremate za ručak ili večeru odvojite dva lista za doručak. Taman je toliko potrebno da se napravi šest lepih mafina.

Potrebno vam je:

  • 2 veća jaja
  • 3 kašike ovsenog brašna
  • 2 veća lista blitve
  • Cca 100 gr fete
  • Začini po želji ali pazite na so ako je feta slana

Blitvu operite, isecite stabljiku i zalite vrelom vodom da omekša. Prohladite (da ne ispečete prste) i iseckajte na sitno. Umutite jaja penasto pa u njih dodajte brašno, izmrvljenu fetu, blitvu. Sve zamutite pa kašikom vadite smesu u masne papiriće koje ste stavili u kalup za mafine. Imam mali, tačno za šest komada, pa tako i pravim.

Ubacite kalup u zajrejanu rernu i pecite petnaestak minuta na 220 stepeni. Malo će da splasnu kada ih izvadite iz rerne jer nemaju mnogo brašna u sebi ali će biti i dalje slasni.

Prijatno!Ostavite komentar