Kuva i piše: Ana Ćubela Ovih dana se ponašam kao malo …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ne znam za vas ali ja jedem jaja, barem tri puta nedeljno. I moja mera su tri komada. Ona zadovolje apetit i nisam gladna sledećih pet sati. I onda kada jedem jaja, najčešće ona budu jedina pored hleba. Retko ih jedem sa suhomesnatim ili sa sirom (da, to može ako niste u restrikciji). Uglavnom zato što volim da jedem raznovrsno i ne želim da preterujem sa nekim namirnicama. A kada rasporedim dane (dan za jaja, dan za suhomesnato, dan za sir) čini mi se da imam nabolje izbalansiranu ishranu. Ničega premalo, ničega previše.
A jaja volim na sve načine, ali ne volim kada su prekuvana. Da bi dobila mekana kuvana jaja, kakava volim, stavim ih u hladnu vodu. I vreme kuvanja počnem da računam onda kada voda počne da vri. Da bi bila ovako mekana ne bi trebalo da se kuvaju duže od dva minuta. I treba ih povremeno viljuškom okrenuti u vodi da bi žumance ostalo na sredini koliko je to moguće.
Jutros sam uz jaja jela integralnu pastu. Uzela sam šaku paste i ubacila je u veliku džezvu. Nalila vodom i stavila na ringlu. Integralna pasta se jako brzo skuva. Procedila sam je, vratila u džezvu, dodala malo seckane šunke (da se ne baci), malo mirođije, morske soli i kašiku maslinovog ulja. Sve sam promešala i presula u činijicu.
I to je to.
Prijatno!
izvinjavam se za desant na mesto za komentar, ali nikako ne uspevam da ustanovim da li je pogresno konzumirati ribu za dorucak (kuvanu, npr), pozdrav
Ne bi trebalo. Mada svi ponekad napravimo paštetu ako nam ostane malo od ručka ili večere.