Mediteranski omlet

26/11/2015

 

Mediteranski omlet 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Na blogu već ima toliko recepata i predloga za doručak da više ne znam kako da ih nazovem. Ovaj predlog se zove mediteranski omlet, jer u sebi imam masline i ruzmarin….Dovoljno mediteranski, zar ne?

Uzmete tiganj, stavite malo masti u njega i zagrejete je.

Ako vam je u frižideru zostalo malo tikvice i plavog patlidžaana , isecite ih na krugove i stavite u tiganj. Pecite kratko sa obe strane. kada budu gotovi izvadite ih na tanjir.

U čini razmutite jaja, stavila sam tri. Dodate seckane masline, malo sušenog ruzmarina, prstohvat soli i malo čubara.

Izlijete sve u tiganj. Vodite računa da temperatura nije jaka i tako ćete uvek dobiti kremastu kajganu. Mešajte sve vreme polako kutlačom, ali pravite dugačke pokrete. Biće gotova za minut.

Dok sam pravila jaja u rerni su se pekle lepinjice.

Mediteranski omlet 2 s

Za njih vam je potrebno:

  • 100 grama ražanog brašna
  • 1 kapika smrvljenog lana
  • prstohvat morske soli
  • 1 – 1,5 decilitar kisele vode
  • 1/3 sode biarbone
  • 2 kašičice limunovog soka
  • 1 kapika maslinovog ulja

Pomešajte suve sastojke, a zatim dodajte ulje, vodu i limun. Zamutite gustu smesu, a zatim mokrim rukama vadite po malo i oblikujte lepinjice. Pospite ih sa malo lana i stavite ih u zagrejanu rernu. Pek papir na plehu se podrazumeva.

Pecite desetak do petnaest minuta na 220 stepeni.

I prijatno!

 



Ostavite komentar