Kuva i piše: Ana Ćubela Pre neki dan me je zaustavila …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Na blogu već ima toliko recepata i predloga za doručak da više ne znam kako da ih nazovem. Ovaj predlog se zove mediteranski omlet, jer u sebi imam masline i ruzmarin….Dovoljno mediteranski, zar ne?
Uzmete tiganj, stavite malo masti u njega i zagrejete je.
Ako vam je u frižideru zostalo malo tikvice i plavog patlidžaana , isecite ih na krugove i stavite u tiganj. Pecite kratko sa obe strane. kada budu gotovi izvadite ih na tanjir.
U čini razmutite jaja, stavila sam tri. Dodate seckane masline, malo sušenog ruzmarina, prstohvat soli i malo čubara.
Izlijete sve u tiganj. Vodite računa da temperatura nije jaka i tako ćete uvek dobiti kremastu kajganu. Mešajte sve vreme polako kutlačom, ali pravite dugačke pokrete. Biće gotova za minut.
Dok sam pravila jaja u rerni su se pekle lepinjice.
Za njih vam je potrebno:
- 100 grama ražanog brašna
- 1 kapika smrvljenog lana
- prstohvat morske soli
- 1 – 1,5 decilitar kisele vode
- 1/3 sode biarbone
- 2 kašičice limunovog soka
- 1 kapika maslinovog ulja
Pomešajte suve sastojke, a zatim dodajte ulje, vodu i limun. Zamutite gustu smesu, a zatim mokrim rukama vadite po malo i oblikujte lepinjice. Pospite ih sa malo lana i stavite ih u zagrejanu rernu. Pek papir na plehu se podrazumeva.
Pecite desetak do petnaest minuta na 220 stepeni.
I prijatno!