Prvi razlog za stvaranje nove knjige je onaj i najočigledniji. Sutra počinje Božićni post koji će trajati šest nedelja. Ali to nije jedini razlog.
Kuva i piše:
Jovana Ivanović
Ovakve hlepčiće sam prvi put probala pre par godina u Grčkoj, i od tada ih redovno kupujem, kada se nadjem tamo. Sada sam rešila da pokušam da napravim slične, i moram priznati da sam 98% uspela 😃
Sastojci:
- 100 gr ražanog brašna i jos malo za doradu
- 60 gr prosenog brašna
- 60 gr ječmenog brašna
- Malo sode bikarbone
- Dve kašike susama
- Dve kašike maslinovog ulja
- Oko 100 ml kisele vode
- Dooooooobra kašika origana
- Desetak naseckanih zelenih maslinki
Sastojke sjediniti po redosledu-suve pa tečne, i na radnoj ploči doraditi, te oblikovati od testa pravougaonu formu, koju ćete seći na pola santimetra debljine i dobiti hlepčiće kao na slici.
Položeno ih stavite na pek papir i pecite na 180 stepeni nekih 20-25 min. Neka se dooooobro ureškaju zato sto je poenta da budu tvrdi i hrskavi.
P.S. malo testa mi je preteklo pa sam izvaljala i nekoliko štapića ☺
Uživajte!!! 😇😃