Kuva i piše: Ana Anufrijev Ovo je omiljeni doručak …
Kuva i piše:
Jelena Cocco
Kod nas su galete na meniju kada se reciklira. Obično nam ostane po malo od 3, 4 vrste sira koja valja utrošiti, a da se ne baci. Danas sam imala i prošlonedeljnu rukolu koja se malo smorila, tako da je i ona zavrsila u činiji.
Za restriktivnu varijantu – koristiti običan sir, i ako nećete komplikovano jelo, samo belanca u smesi. Ako ćete pavlaku onda bez sira.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Za 4 vrlo ješne osobe, plus Ledu (pas), potrebno je:
- 3 jaja
- šolja (za kapućino) kisele vode
- 3 kašike maslinovog ulja
- prstohvat soli
- malo belog luka u prahu
- pola kašičice pzp
- Kašika pavlake, sira šta ko ima.
Dobro umutiti pa dodavati :
- kašiku mlevenog lana
- kašiku susama (belog i crnog)
- kašiku semenki suncokreta
- kašiku semenki od bundeve
- dve kašike (ili koliko ima) sitno seckane rukole
- par komada sušenog paradajza (sitno seckanog)
- kašiku semenki od bundeve
- po 3 kašike ovsenog i ječmenog integralnog brašna.
Ostaviti par minuta da brasno upije tečnost i da testo bude bas bas gusto. Treba da bude slične gustine kao smesa sa prvog Pidžama partija:
https://www.youtube.com/watch?v=W45kiY-J9Is&t=95s
I to je to. Mi smo uz to nasekli domacu salamu, a vi kako vam volja.
Prijatno.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?