Mediteranske galete

15/02/2018

Kuva i piše:
Jelena Cocco

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Kod nas su galete na meniju kada se reciklira. Obično nam ostane po malo od 3, 4 vrste sira koja valja utrošiti, a da se ne baci. Danas sam imala i prošlonedeljnu rukolu koja se malo smorila, tako da je i ona zavrsila u činiji.

Za restriktivnu varijantu – koristiti običan sir, i ako nećete komplikovano jelo, samo belanca u smesi. Ako ćete pavlaku onda bez sira.
  • 3 jaja
  • šolja (za kapućino) kisele vode
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • malo belog luka u prahu
  • pola kašičice pzp
  • Kašika pavlake, sira šta ko ima.

Dobro umutiti pa dodavati :

  • kašiku mlevenog lana
  • kašiku susama (belog i crnog)
  • kašiku semenki suncokreta
  • kašiku semenki od bundeve
  • dve kašike (ili koliko ima) sitno seckane rukole
  • par komada sušenog paradajza (sitno seckanog)
  • kašiku semenki od bundeve
  • po 3 kašike ovsenog i ječmenog integralnog brašna.

Ostaviti par minuta da brasno upije tečnost i da testo bude bas bas gusto.  Treba da bude slične gustine kao smesa sa prvog Pidžama partija:

https://www.youtube.com/watch?v=W45kiY-J9Is&t=95s

I to je to. Mi smo uz to nasekli domacu salamu, a vi kako vam volja.

Prijatno.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

 



Ostavite komentar