Malo drugačiji kačamak

23/08/2017

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Opet kačamak za doručak?! Da, ali malo je drugačiji.

Kačamak od prosa spremam od celog zrna. Iskreno, ne volim proseno brašno. Kao i uvek kada je reč o celom zrnu,  žitarice se potope tokom noći da bi se neutralisala fitinska kiselina. Ujutru se isperu i kuvaju u svežoj vodi. Proso kuvam 15 – tak minuta i još 5 minuta ostavim ga poklopljenog na ugašenoj ringli. Za to vreme tostiram semenke (susam, golica, suncokret).

Ovaj sam baš nabildovala. Ima se, može se! 😀😄 Stavila sam kocku mrvljenog zlatarskog sira i sitno naseckala svinjsku pečenicu a onda sam u njega umešala i malu vezu svežeg peršuna. Vitamin C je jako dobar za mladalački izgled, pa vi slobodno povećajte količinu peršuna, ukoliko smatrate da vam je potrebno 😉.

Odozgo tostirane semenke i to je to za danas. Kombinacija je dobitna, a vi probajte…



2 komentara

Ostavite komentar