Kuva i piše: Ana Anufrijev Ovo je hleb koji …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Opet sam kasno ustala, a jeo mi se klasični sendvič. Pa sam napravila mali hleb.
Treba vam:
- 200 grama ražanog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 200 militara tople vode
Sve sam umešala i sipala u silikonski kalup za pečenje hleba pošto nije veliki. Pekao se 40 minuta na 230 stepeni.
Ispao je jako tanak kao neki baget.
Presekla sam ga na pola pa po dužini i ubacila u rernu na još par minuta da bude hrskav sa svih strana. Namazala obe strane puterom, stavila goveđu pršutu, feta sir, paradj i zelenu salatu.
I pojela sve
Prijatno!
– See more at: http://web.archive.org/web/20141202055236/https://hronokuhinja.rs/mali-hleb-sa-prsutom-fetom-i-salatom/#sthash.ir5qDKjY.dpuf