Za vreme posta ili za one van restrikcije ova pašteta može i za ručak
Kuva i piše:
Jovana Ivanović
Ko je rekao tikvice?!? Pijaca je prepuna! Navalite!!!
Potrebni sastojci:
- 5 okruglih tikvica
- luk po želji-crni, crveni, vlašac
- 400-450gr pilećeg filea
- 1 veći paradajz
- kurkuma, so, sveža mirođija
- maslinovo ulje
Način pripreme:
Iseckati luk na sitno i kratko prodinstati na malo maslinovog ulja i malo vode.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Pileći file iseći na kockice, dodati na luk i propržiti 1 minut. Dodati pola šoljice vode i prodinstati još par minuta. Začiniti solju, kurkumom, svežom mirođijom i po želji još nekim začinom.
Tikvice dobro oprati, odseći poklopac i dooooobro izdubiti. Polovinu izdubljene smese dodati u piletinu i promešati. Puniti tikvice pripremljenim filom, zatvarati krugovima paradaja, poređati u posudu za pečenje u koju ćete dodati pola šoljice vode.
Peći na 200 stepeni dok tikvica ne omekša. Nekih pola sata… I punjene tikvice će biti gotove.
Prijatno 😊