Kuva i piše: Ana Ćubela Neverovatno je kako može da se …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Izuzetno brzo se pravi,i brzo ispeče.
Potrebno vam je:
- 1 manji struk praziluka
- 3 kašičice masti
- 1/2 kašičice soli
- 1/3 kašičice bibera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 jaje
- 3 kašike heljdinog brašna
- 1 decilitar kisele vode
- 1 kašika smrvljenog lana
Praziluk dobro očistite i iseckajte na krugove. U tiganju zagrejte dve kašičice masti i prodnistajte praziluk sa malo bibera. Kada bude gotov ostavite ga par minuta da se ohladi.
U činiji umutite jaje, dodajte kiselu vodu, kašičicu masti, so, prašak za pecivo, brašno, lan. Sve promešajte pa dodajte praziluk. Promešajte još jednom i smesu izlijte u činiju u koju ste stavili pek papir. Koristila sam onu zemljanu koja mi je ostala od kiselog mleka.
Stavite u rernu i pecite desetak minuta na 220 stepeni.
Izvadite je, isecite i jedite. Ako ste u restrikciji možete da dodate malo ajvara preko nje. Ako niste, onda možete kao ja, da dodate kajmak.
Kajmak je dozvoljen u restrikciji, mada sa njim ne bi trebalo preterivati. Ali pošto u ovoj piti ima jaje, onda je bolje jesti sa nekim drugim namazom, a ne sa mlečnim proizvodom.
Prijatno!