Kuva i piše: Ana Ćubela Razgovaram sama sa sobom povremeno. Smatram …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Obožavam ove pite, budu gotove dok ste rekli keks. I našla sam idealnu meru za brašno – 3 kašike. Nije potrebno više. Takođe, sve što vam ostane tokom nedelje od doručka ili ručka možete da stavite u neku kutiju. I lepo da potrošite ujutru. Malo tikvice, luka, slanine…šta god da ima.
U ovu pitu sam stavila:
- 2 jaja
- 1/4 tikvice
- parče slanine
- parče narendanog kačkavalja
- prstohvat soli
- kašičicu praška za pecivo
- malo kisele vode
- malo maslinovog ulja
- 3 kašike ražanog brašna
- malo golice
Jaja umutite penasto, dodate brašno, maslinovo ulje, so i prašak za pecivo. Slaninicu sam iseckala na kockive, tikvicu i kačkavalj narendala i ubacila u smesu. Pošto mi se učinila gustom, dodala sam malo kisele vode. Činiju sam namazala puterom, presula smesu i stavila sve u rernu. Za desetak minuta je bilo gotovo.
Oni koji su u restrikciji, mogu da preskoče kačkavalj, stave malo više slanine i biće pojdednako ukusno. Dobro, možda ne podjednako, ali ipak ukusno 🙂 .
Prijatno!
Kako da postignem da mi se pita ne zalepi za dno? Da li mozda prvo da zagrejem ulje pa da ulijem smesu? Pravila sam pa mi se zalepila. Pozz
Najlakše je da stavite pek papir.
hvala 🙂
Gaga malo tepsiju namažite puterom i pospite sa malo dozvoljenog brašna…..pa tek onda izručite smjesu…..
Jel ovo neka mala tepsija, rekla bih tako sa slike? Za koliko ljudi je ova mera otprilike, hvala
Ja nemam tako malu tepsiju, pa bih pravila u vecoj.
Ovo je za jednu osobu. A tepsija je od grčkog kiselog mleka.