Kuva i piše: Ana Ćubela Novo godina se bliži, a ja …
Odlični!!! Posebno uz domaći ajvar.
Pomešati: 2,5 šolje različitog brašna. Ja sam stavila speltino, ražano, ovseno, ječmeno i heljdino. Po pola šolje. Prašak za pecivo, dve kašičice sušenog origana, kašičicu morske soli.
Umutila sam 3 belanca sa šoljom kisele vode, dodavala jedno po jedno žumance, maslinovo ulje, dve kašičice limunovog soka, a onda umešala suve sastojke. Na kraju dodala 130g mrvljene fete. Posula semenkama i stavila u rernu na 220 (u mojoj rerni sve mora na jačaoj temperaturi).
U pitanju je ona mala crvena šolja od donkafe.
Par pitanjca:)) Koliko minuta se peku u rerni? Prasak za pecivo cela kesica? I da li belance treba na cvrsto da se umuti ili samo malo? Hvalaaaa:)
Mafini se peku oko 20 minuta do pola sata. Belanca sam čvrsto umutila, a što se tiče praška za pecivo, za ovu količinu brašna je dovoljno pola kesice
Hvala puno, probacu ujutru. 🙂
danas sam probala mafine zista su predivni.Fala Ana
Hvala
Juce sam napravila ona Vase mafine sa ajvarom ( odlicni su 🙂 ) i taman ova dva dana imam dorucak. Zanima me koliko cesto mogu ovakvi mafini da se jedu zaa dorucak tokom nedelje? Da li bih mogla recimo za naredna dva dana da spremim ove sa feta sirom ili mozda tek sl.nedelje? Inace u restrikciji sam. Hvala.
Kao u ovo jelo idu jaja i sir, onda ne bi trebalo često, jednom u dve nedelje. Ali ako umesto celih jaja, stavite samo belanca, onda može češće.