Mafini sa suvim grožđem

09/10/2014

Ovo je jedna od onih slatkih užina koja nije mnogo slatka.

Mafini sa suvim grozdjem1 SAJT

Ukoliko želite slađe, vi onda pojačajte slatki faktor. Ali bih u tom slučaju preporučila steviju, a ne fruktozu.

Treba vam:

  • 200 g speltinog brašna
  • 150 g speltinih mekinja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • pola praška za pecivo
  • 1, 5 kašičica cimeta
  • 100 g rogača
  • 3 kašike fruktoze
  • 120 g suvog grožđa
  • 30 g rastopljenog putera
  • 2 jaja
  • 350 ml kiselog mleka
  • pola čaše kisele vode

mafini sa suvim grozdjem1

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

U jednoj činiji umešajte brašno, mekinje, so, bikarbonu, prašak za pecivo. U drugoj jaja, rogač, suvo grožđe, cimet, puter, fruktozu, kiselu vodu i kiselo mleko. Zatim sjedinite te dve smese i punite kalupe.

Grožđe sam pre mešanja grupo iseckala. Mafini se peku dvadesetak minuta na 180 stepeni i vodite računa da se ne presuše. Ako ih probušite čačkalicom i malo trunčica se zalepi, to je u redu. Oni treba da unutra budu meki i sočni.

Ova smesa je dovoljna za dve ture, odnosno 24 mafina srednje veličine.

Taman za goste. Prijatno!



Ostavite komentar