Mafini sa susamom, spanacem i sirom

12/08/2019

Kuva i piše:
Marija Đukanović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Jedan zaboravljeni recept da se obnovi kad se već vraćamo na neke početke.

  • 250 gr brašna po izboru
  • 2 dcl kiselog mlijeka
  • 1 dcl mineralne vode
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 2 pune kašike prepečenog susama
  • 2 bjelanceta
  • 1 prašak za pecivo
  • so
  • 300 gr mladog sira
  • 2 pune šake obarenog sjeckanog spanaća

Sve sastojke dobro umiješati, sipati u podmazane kalupe za mafine pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih petnaestak minuta (zavisno od rerne).

Zbog mešanja dva mlečna proizvoda ovo spada u komplikovana jela. Ali možete kiselo mleko da izbacite i povećate malo količinu mineralne vode.Ili da umesto sira dodate slalinu i neki zeleniš.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

 



Ostavite komentar