Nikad nisam bila nešto posebno štedljiva osoba. Kod mene vazda važi ono pravilo – kako došlo, tako otišlo. Volim da izađem, kupim sebi nešto lepo, otputujem. Ali ne volim da bacam hranu.
Kuva i piše:
Marija Đukanović
Jedan zaboravljeni recept da se obnovi kad se već vraćamo na neke početke.
- 250 gr brašna po izboru
- 2 dcl kiselog mlijeka
- 1 dcl mineralne vode
- 1 dcl maslinovog ulja
- 2 pune kašike prepečenog susama
- 2 bjelanceta
- 1 prašak za pecivo
- so
- 300 gr mladog sira
- 2 pune šake obarenog sjeckanog spanaća
Sve sastojke dobro umiješati, sipati u podmazane kalupe za mafine pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih petnaestak minuta (zavisno od rerne).
Zbog mešanja dva mlečna proizvoda ovo spada u komplikovana jela. Ali možete kiselo mleko da izbacite i povećate malo količinu mineralne vode.Ili da umesto sira dodate slalinu i neki zeleniš.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?