Mafini sa šunkom i mocarelom

02/10/2014

Najviše volim spontane kuhinjske čarolije, kada u hodu izmišljate recept.

Mafini sa mocarelom4 SAJT

Tako je bilo i ovog jutra. Shvatila sam da neće biti dovoljno hleba za mene i moju hrono tetku, koja je par dana bojkotovala moju kuhinju, jer se nešto naljutila.

Pa sam umesto toplih sendviča, odlučila da napravim mafine sa mocarelom i šunkom.

Mafini sa mocarelom1 SAJT

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Stavila sam:

  • 1 jaje
  • 1 čašu (od kiselog mleka) kisele vode
  • 1 čašu  speltinog brašna
  • 1 čašu ječmenog brašna
  • malo soli
  • malo organa
  • kašičicu sode bikarbone
  • šunku isečenu na kockice
  • pola mocarele

Kašikom sam stavljala smesu u nauljene modle, a onda parčiće mocarele samo zabila u smesu po sredini.

Mafini sa mocarelom6 SAJT

Pleh sam stavila u dobro zagrejanu rernu i pekla 15 do 20 minuta.

Ispalo je bolje nego što sam očekivala. Mocarela se otopila, sredina mafina nije ostala vlažna, ali nije bila ni suva, onaj origano je testo podigao na potpuno viši nivo.

Mafini sa mocarelom5 SAJT

Uz to smo pojeli i činiju paradajz salate. A kako drugačije kada se mocarela sjajno slaže sa paradajzom. Topljena ili ne.

Uvek vodim računa da za doručak imam salatu, jer mi je nezgodno da na posao nosim dva paketa, pošto pet puta nedeljno ručam na poslu. A da bi unosili dovoljno vitamina, salata, odnosno presno povrće, su obavezni za doručak i večeru.

Uživajte!

 



4 komentara

  1. Mogu da uzmem samo 2 solje speltinog brasna umesto kombinacije dva brasna? Hvala i pozdrav.

    1. Postoji osnovana sumnja da sam zaboravila da ga stavim u testo. Dešava mi se. Ali isto tako postoji mogućnost da sam zaboravila da napišem u receptu. Ovo sam davno pravila. Stavite jednu kašiku, može samo bolje da ispadne.

Ostavite komentar