Doručak na brzinu
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ih, koliko dugo nisam napravila neke mafine, a ranije sam ih tamanila svaki drugi dan. Kakvo god testo da smislite, ono nekako uvek najbolje ispadne u kalupu za mafine jer je manja površina u pitanju.
Ovog jutra sam pravila jelo koje i nije baš za restrikciju. Ako iriški tvrdi sir zamenite svežom mocarelom, moglo bi da prođe, ali baš retko jer ima dosta sira i jaje.
Potrebno vam je:
- 1 veće jaje
- 120 grama tvrdog iriškog sira
- 1/4 veze peršuna
- prstohvat morske soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašike ovsenog brašna
- 1/2 decilitra kisele vode
Ovo je količina za jednu osobu. Ako pravite za više samo sve proporcionalno povećajte.
Sir narendajte a peršun iseckajte na istno.
U činiji dobro umutite jaje mikserom. Onda dodajte so i prašak za pecivo pa opet umutite. Dodajte ovseno brašno, pa malkice kisele vode, peršun i sir. Sve promešajte kašikom. U kalup za mafine stavite papiriće pa ih punite. Od ove smese sam dobila četiri mafina.
Jedna stvar je bitna. Da svuda oko kačkavalja ima smese brašna i jaja, da se mafini ne bi zalepili za papiriće kada sir počne da se topi.
Stavite u zagrejanu rernu i pecite deset do petnaest minuta na 220 stepeni.
I to je to. Odličan doručak.