Mafini sa sirom i peršunom

02/02/2017

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ih, koliko dugo nisam napravila neke mafine, a ranije sam ih tamanila svaki drugi dan. Kakvo god testo da smislite, ono nekako uvek najbolje ispadne u kalupu za mafine jer je manja površina u pitanju.

Ovog jutra sam pravila jelo koje i nije baš za restrikciju. Ako iriški tvrdi sir zamenite svežom mocarelom, moglo bi da prođe, ali baš retko jer ima dosta sira i jaje.

Potrebno vam je:

  • 1 veće jaje
  • 120 grama tvrdog iriškog sira
  • 1/4 veze peršuna
  • prstohvat morske soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike ovsenog brašna
  • 1/2 decilitra kisele vode

Ovo je količina za jednu osobu. Ako pravite za više samo sve proporcionalno povećajte.

Sir narendajte a peršun iseckajte na istno.

U činiji dobro umutite jaje mikserom. Onda dodajte so i prašak za pecivo pa opet umutite. Dodajte ovseno brašno, pa malkice kisele vode, peršun i sir. Sve promešajte kašikom. U kalup za mafine stavite papiriće pa ih punite. Od ove smese sam dobila četiri mafina.

Jedna stvar je bitna. Da svuda oko kačkavalja ima smese brašna i jaja, da se mafini ne bi zalepili za papiriće kada sir počne da se topi.

Stavite u zagrejanu rernu i pecite deset do petnaest minuta na 220 stepeni.

I to je to. Odličan doručak.



Ostavite komentar