Napravite ih dok kažete keks
Kuva i piše:
Ana Ćubela
U ovim mafinima nema brašna. Napravljeni su od jaja, malo povrća i mekinja. Ako želite u njih možete da dodate šunku ili preprženu slaninu, ja nisam imala u kući. I gotovi su za deset minuta. Po ovoj vrućini se ne treba previše zadržavati u kuhinji.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- pola struka mladog luka
- 1/3 tikvice
- morska so
- 3 ravne kašike mekinja
- 2 kašike ulja
Jaja umutite penasto, dodate iseckano povrće, so i mekinje. U stvari, luk sam seckala, a tikvice rendala. Sve umešate kašikom. Uzmete svinjsku mast (može i maslinovo ulje ili puter ali je šteta bacati ih) i dobro namažete kalup za mafine. Sipate smesu i stavite je u zagrejanu rernu. Peku se oko desetak minuta na 230 stepeni. Ako vam je rerna slabija još malo ih ostavite. Treba da se lepo zarumene. To znači da se uhvatila i sa strane ina korica i da se neće lepiti prilikom vađenja.
Prijatno!
Je l’ ovo mera za 4 komada?
Mekinje – bilo koje?
Hvala.
Ja koristim ovsene, ali možete i neke druge. Ispadne oko 6 komada
Sta bi moglo umesto praziluka?
Da li jaja moraju mikserom da se mute? Hvala!
Trebalo bi mikserom da budu što penastija. I ovde nisam stavljala praziluk već mladi luk. A možete bilo koji zeleniš.
Varijacija na temu 🙂
http://mamajacooks.blogspot.rs/2015/09/omlet-mafini-sa-patlidzanom.html
Hvala na inspiraciji!
Pozdrav
dali mogu psenicne mekinje.Hvala
Pšenicu generalno izbegavamo.