Mafini sa povrćem

01/09/2015

Mafini sa jajima i mekinjama 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

U ovim mafinima nema brašna. Napravljeni su od jaja, malo povrća i mekinja. Ako želite u njih možete da dodate šunku ili preprženu slaninu, ja nisam imala u kući. I gotovi su za deset minuta. Po ovoj vrućini se ne treba previše zadržavati u kuhinji.

Potrebno vam je:

  • 3 jaja
  • pola struka mladog luka
  • 1/3 tikvice
  • morska so
  • 3 ravne kašike mekinja
  • 2 kašike ulja

Mafini sa jajima i mekinjama 3 s

Jaja umutite penasto, dodate iseckano povrće, so i mekinje. U stvari, luk sam seckala,  a tikvice rendala. Sve umešate kašikom. Uzmete svinjsku mast (može i maslinovo ulje ili puter ali je šteta bacati ih) i dobro namažete kalup za mafine. Sipate smesu i stavite je u zagrejanu rernu. Peku se oko desetak minuta na 230 stepeni. Ako vam je rerna slabija još malo ih ostavite. Treba da se lepo zarumene. To znači da se uhvatila i sa strane ina korica i da se neće lepiti prilikom vađenja.

Prijatno!



7 komentara

    1. Trebalo bi mikserom da budu što penastija. I ovde nisam stavljala praziluk već mladi luk. A možete bilo koji zeleniš.

Ostavite komentar