Mafini sa pancetom i spanaćem

12/11/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Kada sam krenula sa hrono ishranom, a tome sad ima ihahaj, više od pet godina, potpuno sam se navukla na slane mafine. Stalno sam ih pravila u najrazličitijim kombinacijama. A onda me je manija valjda prošla.

Međutim, jedan od pratilaca Pidžama partija je imao želju da napravimo neke mafaine. Pa sam ih zamutila. Šta mi teško.

Pogledajte kako smo pravili mafine i svašta nešto:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/550667329030958/

I svake nedelje pitamo, kako na Fejsbuku, tako i na Instagramu, koje su vaše želje. Izvolite pa izvoljevajte 🙂 Uvrstićemo na spisak.

Pravila sam manju količinu, jer posle svakog lajva imamo dovoljno hrane za armiju. Ispalo je tačno šest komada. Ako pravite u onom većem kalupu sa 12 mesta, samo duplirajte količine.

Potrebno vam je:

  • 3 jajeta
  • 4 kašike ovsenog brašna
  • 130 gr Kosmajska pancete
  • 50 gr spanaća
  • 1 manja kašika omekšale masti ili putera ili 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 puna kašičica praška za pecivo
  • Prstogvat morske soli
  • Začini po želji (ja volim da ubacim i beli luk u prahu, mediteransku mešavinu, šta mi padne na pamet)
  • Mineralna voda samo ako vam se učini pregusto (u videu možete da vidite gustinu, a ispod na slici presek)

Pancetu iseckajte na kockice, propržite i ostavite da se prohladi. Spanać operite i blanširajte. Kad omekša, ohladite ga, to će biti brzo, taman dok umutite jaja, i iseckajte na sitno.

kako je sve izgledalo na kraju, čeka vas još recepata:

U činiji penasto umutite jaja, sa solju i praškom za pecivo. Zatim dodajte brašno, polako muteći kašikom ili varjačom, a na kraju pancetu i spanać. Sve promešajte jednom i izlijte smesu u kalupe u koje ste pre toga stavili masne papiriće.

Ubacite pleh u rernu i pecite petnaestak ili dvadeset minuta na 220 stepeni. Proverite čačkalicom da li su gotovi.

Prijatno.

Pogledajte još tekstova vezanih za ovaj Pidžama party:

Lazanje Verde

Kako da napravite zelene lazanje? Pa lako



Ostavite komentar