Dva omiljena jela spojena u jedno
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Celog života sam eksperimentisala sa hranom, uvek sam bila raspoložena da probam i maksimalno zdravu i maksimalno nezdravu hranu. Jedino nikad ne bih jela insekte, puževe i pihtije. Tu podvlačim crtu. U nekom od naleta “zdravog života” jela sam i soju, dugo sam bila na musliju (ne gotovom), ali mekinje nikako nisam volela. Uvek su bi bile suve i bezukusne.
Sve do skoro. Zapravo, sve dok nisam shvatila kako mogu pametno da ih upotrebim. Mnogo mi je trebalo, ali bitno je da mi je sinulo.
Već sam pisala o tome da ne volim da jedem mnogo ugljenih hidrata ujutru ako kasno ustanem. Ili ako moram da budem brzo pokretna. Tada su mi mekinje najbolja opcija. Lagane, bez glutena i skroba. A ako ih spremite sa zdravim masnoćama, kao što su jaja, a u ovom slučaju i tuna, nema šanse da ogladnite pre vremena.
Dobre su za probavu i imaju nizak glikemijski indeks.
Za ove mafine vam je potrebno:
- 3 jaja
- 4 – 5 kašika ovsenih mekinja
- 3 kašike tunjevine (ostalo od prethodne večere)
- 1 kašičica kapara
- 1 puna kašičica praška za pecivo
- začini: ja sam ovog puta stavila provansalansku mešavinu, vi možete šta želite
Umutite jaja što penastije, dodate mekinje, tunu, iseckane kapare i začine. Sve promešate i sipate u kalupe za mafine. Ja sam taman isprobala novi kalup u koji staje šest mafina. Pre toga sam ga namazala sa malo svinjske masti.
Napunjen kalup sam stabila u zagrejanu rernu i pekla oko destak minuta na 220 stepeni.
Prijatno!