Mafini sa heljdom i slaninom

30/07/2015

Mafini sa heljdom i slaninom 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovi mafini već postoje na blogu, samo sam odlučila da ih malo obogatim, a ideju sam dobila od Roberta Denića, krativan dečko, nema šta. A sve je ionako bolje, kada u sebi ima barem malo slanine.

Za mafine vam je potrebno:

  • 1 jaje
  • 8 kašika ražanog brašna
  • 4 kašike heljdinog brašna
  • parče slanine
  • 200 militara kisele vode
  • malo soli (ako slanina nije mnogo slana, vodite računa)
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike ulja (može i ono što je ostalo od prženja slanine)

Umešate prvo suve sastojke. Zatim umutite jaje, dodate kiselu, pa suve sastojke. Na kraju ubacite slaninu koju ste pre toga iseckali na kockice, propržili i malo ohladili.

Mafini sa heljdom i slaninom 1 s

Kalupe za mafine sam mazala svinjskom mašću, a zatim sipala smesu. Peku se u rerni koju ste pre toga zagrejali, na 220 stepeni, oko 20 minuta. Uradite “čačakalica test”.  Ako se na nju ništa ne lepi, mafini su gotovi i spremni da budu pojedeni.

Prijatno!



Ostavite komentar