Kuva i piše: Ana Ćubela Ovo su one Natašine čuvene “pet …
Najviše volim ove mafine. Nisu previše suvi, niti premekani, savršeni su za dobro jutro!
150 g ražanih mekinja
200g speltinog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica sode bikarbone
2 jaja
2,5 plastične čaše kiselog mleka
3 šake koprive
30g rastopljenog putera
Zagrejati rernu na 180 stepeni, peći mafine 20 minuta. Zatim ih pustiti 10 minuta da se ohlade u kalupu.
Izvaditi ih, staviti na žicu i vratiti na 10 minuta u rernu, da se uhvati fina hrskava korica sa donje strane
Da li mogu speltine mekinje a razeno brasno?
Ili speltine mekinje i brasno od spelte?
Trenutno imam samo te mekinje, a koprive sveze, pravila bih za dorucak 🙂
Pozdrav!
Može, napravite svoj miks