Mafini od starog hleba

25/01/2016

Mafini od starog hleba 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Zašto bacati stari hleb kad od njega uvek može da se napravi nešto novo? Ovaj je stajao više od nedelju dana i bio sasušen.

Mafini od starog hleba 4 s

Ubacila sam ga u blender i samlela na što sitnije.

Iseckala sam crveni luk.

Mafini od starog hleba 3 s

Umutila sam prvo dva jaja, dodala izmrvljeni hleb, punu kašičicu praška za pecivo, beli luk u prahu, origano, maslinovo ulje. Zatim sam dodala crveni luk, promešala i shvatila da smesa nije dovoljno povezana, pa sam u činiju dodala još jedno jaje. Nisam ga mutila pre toga, samo sam ga umešala.

Mafini od starog hleba 2 s

Kalup za mfine sam namazala svinjskom mašću i kašikom punila maltene do vrha.

Stavila sam u zagrejanu rernu i pekla 15 minuta na 220 stepeni. Ako vam je rerna jaka, spustite malo temperaturu.

Mafini od starog hleba 1 s

I to je to. Nema bacanja.



Ostavite komentar