Ako želite nešto brzo onda to treba da budu mafini
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Zašto bacati stari hleb kad od njega uvek može da se napravi nešto novo? Ovaj je stajao više od nedelju dana i bio sasušen.
Ubacila sam ga u blender i samlela na što sitnije.
Iseckala sam crveni luk.
Umutila sam prvo dva jaja, dodala izmrvljeni hleb, punu kašičicu praška za pecivo, beli luk u prahu, origano, maslinovo ulje. Zatim sam dodala crveni luk, promešala i shvatila da smesa nije dovoljno povezana, pa sam u činiju dodala još jedno jaje. Nisam ga mutila pre toga, samo sam ga umešala.
Kalup za mfine sam namazala svinjskom mašću i kašikom punila maltene do vrha.
Stavila sam u zagrejanu rernu i pekla 15 minuta na 220 stepeni. Ako vam je rerna jaka, spustite malo temperaturu.
I to je to. Nema bacanja.