Kuva i piše: Marija Đukanović Dosta puta mi je …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Pre neki dan je “Lonče” imalo svoj prvi jutarnji ketering – hrono doručak za 20 ljudi. To su naravno spremali kuvari, a ja sam doprinela mojim mafinima od prosa. A pre toga sam ih isprobala kod kuće.
Inače, ovo je super doručak posebno ako vam ostane malo prosa od prethodnog jela. Taman da spojite korisno i lepo.
U zavisnosti od toga koju količinu prosa koristite, izaberite toliko jaja. Ako pravite ceo pleh, onda će vam trebati manja šolja koje ćete skuvati, 4 do 5 jaja, 150 grama šunke, dve kašike maslinovog ulja, kašičicu praška za pecivo. Ako niste u restrikciji, možete da dodate i 250 grama feta sira.
Ako pravite manju količinu, ja sam ovde imala 4 ili 5 kašika skuvanog prosa, onda stavite dva jaja, malo seckane šunke. I opet sir ako želite. Može i bez njega, isprobala sam i tu varijantu. Jaja umutite i sve umešajte u njih.
U kalup za mafine sam stavila papiriće i punila ih skoro do vrha. A onda sam u svaki utisnula po čeri paradajz.
Stavite u zagrejanu rernu i pecite dvadesetak minuta na 210 stepeni. kada se zarumene, gotovi su.
Odličan doručak.
Prijatno!