Mafini od ječmenog i heljdinog brašna

03/05/2015

Mafini od jecmenog i heljdinog brasna2-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kao što se mogli da primetite, volim ječmeno brašno. Ali ono nije najzahvalnije za rad, jer ima manje glutena nago klasična brašna i sa njim se teško mesi. Peciva sa njim budu sipkava i pomalo suva. Zato ga u hlebove i pogače stavljam u manjoj meri. Ali to nije slučaj sa mafinima jer kod njih volim kada je testo malo zrnasto. A moja preporuka je da ih jedete dok su još topli.

Za ove mafine (projice ili ječmenice) vam je potrebno:

  • 100 grama ječmenog brašna
  • 50 grama heljdinog brašna
  • 1 jaje
  • 200 militara kisele vode
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2 pune kašičice praška za pecivo

Umešate suve sastojke, a zatim u činiji umutite jaja i kiselu vodu, dodate ulje a zatim i suve sastojke.

A pošto sam se pre nekog vremena žalila da me papirići za mafine mrze, dobila sam na poklon nove.

Papirici-s

 

Zekana, hvala ti od srca, konačno sam dobila reckice na mojim mafinima. Ovog puta se nisu lepili 🙂 .

Pekli su se na 220 stepeni oko 20 minuta.

Uz njih je išla kajgana sa mladim lukom i malo slaninice.

Mafini od jecmenog i heljdinog brasna1-s

Prijatno!



3 komentara

Ostavite komentar