Kuva i piše: Ana Ćubela Dok ne budem našla dovoljno vremena …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Kao što se mogli da primetite, volim ječmeno brašno. Ali ono nije najzahvalnije za rad, jer ima manje glutena nago klasična brašna i sa njim se teško mesi. Peciva sa njim budu sipkava i pomalo suva. Zato ga u hlebove i pogače stavljam u manjoj meri. Ali to nije slučaj sa mafinima jer kod njih volim kada je testo malo zrnasto. A moja preporuka je da ih jedete dok su još topli.
Za ove mafine (projice ili ječmenice) vam je potrebno:
- 100 grama ječmenog brašna
- 50 grama heljdinog brašna
- 1 jaje
- 200 militara kisele vode
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 2 pune kašičice praška za pecivo
Umešate suve sastojke, a zatim u činiji umutite jaja i kiselu vodu, dodate ulje a zatim i suve sastojke.
A pošto sam se pre nekog vremena žalila da me papirići za mafine mrze, dobila sam na poklon nove.
Zekana, hvala ti od srca, konačno sam dobila reckice na mojim mafinima. Ovog puta se nisu lepili 🙂 .
Pekli su se na 220 stepeni oko 20 minuta.
Uz njih je išla kajgana sa mladim lukom i malo slaninice.
Prijatno!
Prilog odličan. Sve skupa meni odlično.
Odlican recept !
Izvrsno,,upravo napravljeni.
Jako ukusni.