Mafinaste pogačice

17/02/2015

Kuva i piše:

Ivana Vujnović

Vanja profil2 200 N

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Danima se kanim da napravim Aninu proju sa sirom i ajvarom. Jeste i jednostavno i brzo, ali ja sam htela mafine, a nisam bila sigurna da će ispasti kako želim.

Mamin budući kuvar, sve nade ulažemo u njega

Mamin budući kuvar, sve nade ulažemo u njega

I kada sam videla recept na blogu za mafine sa sirom i ajvarom nije više bilo smisla da se izgovaram. Neradni ponedeljak svanuo, ja povadila sve sastojke, počela po receptu i vidim nemam sir. Nema veze, staviću pavlaku. Jaja mi se učinila omanjim pa sam stavila tri.

Umutila 3 jaja, dodala 2 decilitra kisele vode, so nisam htela jer mi ajvar preslan, zato sam i tražila neki recept da ga ne bih fiknula kroz prozor.
Pošto imamo bebirona, stavila sam 1/3 šolje od 2 decilitra ulja od repice kojim sam i premazala kalup za mafine. I to detaljno uradite, jer tamo gde sam propustila, testo se zalepilo. Dodah i 2 kašičice praška za pecivo i brašno. I to 1,5 šolju kukuruznog i 1 šolju pšeničnog integralnog.
Na sve to 2 pune kašike ajvara i kašiku i po pavlake jer nisam imala sir.
Pitala sam se da li će mi biti dovoljno za doručak jer mi je količina bila sumnjiva, međutim, bukvalno je sve stalo knap kako treba u kalup za mafine od 12 komada.
Odozgo sam posula susamom i stavila u vrelu rernu koju sam potom smanjila na 200.
Kuća miriše, ja srećna krenem da rasklanjam sastojke i avaj! Shvatim da sam umesto kukuruznog brašna stavila speltino koje mi je btw grozno. Očajna pišem Ani da sam upropastila svoju proju al sam dobila utehu da ćemo doručkovati ukusne pogačice.
Tja, mislim se, izem ti kuvaricu koja i ne gleda šta stavlja a radi, kao, revnosno po receptu. Vreme prolazi, kuća miriše, mafini se podigli, ja virkam u rernu jer uveliko je prošlo ne 20 nego 40 minuta. Iako je svakog puta kad sam zabola čačkalicu bilo vlažnjikavo, vadim ih posle tog 40. minuta, i to u pravi čas. 🙂 Spolja su postali hrskavi a unutra meki i vlažjikavi zbog pavlake i ajvara. Moja raritetna rerna me nije izdala. Sve je ispalo savršeno, mnogo bolje nego što sam očekivala. Mljac! Hvala, Ana. 🙂
Mafinaste pogačice SOstavite komentar