Mafin pita s kiselim kupusom

29/11/2018

Kuva i piše:
Milica Jović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

 

Ovo je pita koja je bila na meniju za slavu koju proslavlja moja porodica, a kako je ove godine to bio posni dan i pita je posna.

Potrebno vam je:

  • 250 gr heljdinih kora
  • 500 gr kiselog kupusa
  • 2 dl kisele vode
  • 4-5 kašika maslinovog ulja
  • Kesica praška za pecivo

Kore isitniti i ostaviti u činiji da se suše, povremeno ih promešati da se osuše sa svih strana. Kupus oprati i sitno iseckati u secku, dobro izdinstati na maslinovom ulju, začiniti po želji, ja uvek stavim biber, beli luk u prahu i mlevenu papriku.

U kupus dodati osušene kore, kiselu vodu i prašak za pecivo, zatim sve dobro izmešati.  Sipati po dve pune kašike u kalup za mafine i peći 30 minuta na 200°C.

PS. Oni koji poste na vodi mogu da preskoče maslinovo ulje.

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “posna hrono kuhinja”



Ostavite komentar