Jelena Jakšić je jedna od onih čitateljki bloga koja se ne libi da ostavi komentar, …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ovog jutra nešto sasvim obično. Ponekad hleb više volim da pravim u kalupima za mafine jer se brže ispeče, a i manje su šanse da se puno mrvi od ovsenog brašna.
Potrebno vam je:
- 60 grama ražanog brašna
- 60 grama heljdinog brašna
- 30 grama ovsenog brašna
- 2 kašičice sušenog vlašca
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 puna kašičica praška za pecivo
- 150 militara vode
- 2 kašike maslinovog ulja
Kao i uvek, prvo umešate suve sastojke a zatim dodate ulje i vodu.
U kalup za mafine stavite masne papiriće ili ih namažite svinjskom mašću ili puterom. Zatim sipajte smesu. Kada potrošite sve iz činije, kalup ubacite u zagrejanu rernu i pecite 15 do 20 minuta na 200 stepeni.
Možete ih ejsti uz jaja ili praviti mini sendviče. Šta vam padne na pamet.
Prijatno!
Brzo pitanje: ove mjere – koliki je kalup? Hvala 🙂
Mislim da je to onaj manji kalup za mafine. Staje 12 komada ali manjih
Meni ovi mafini uopšte nisi uspeli. Testo se lepilo, nisam mogla da ga sipam u kalup. Magini su bilo mokri unutra a kora se lomila. Sve sam ih morala baciti u djubre 🙁
Baš čudno. Ova brašna dosta suše testo. Obično budu presuvi kada malo odstoje.