Kuva i piše: Jovana Milovanović 50 grama heljdinog brašna …
Obožavam začinjenu hranu, onu koja rezi u ustima. A kada se ta ljutina stopi sa nečim kremastim kao što je blago istopljen sir, onda je to već fantazija u ustima.
I zašto ne priuštiti sebi tu fantaziju za doručak, posebno ako se kombinuje sa nečim potpuno jednostavnim kao što su domaći hleb, slanina i salata.
A sve što vam treba su ljute somborke srednje veličine, ne previše male, niti velike. Zaseku se po sredini tako da im ostane drška. Ne znam zašto, ali sve se lepše jede ako na sebi ima dršku. Nekako ruralno, ali lepo.
Feta sir pomešate sa malo kisele vode da zaliči na krem sir, dodate seckani peršun i malo presovanog belog luka. Ako ne idete taj dan na posao, dodajte više luka.
Somborke, očišćene od srca i semenki se napune tom smesom i stave u rernu na petnestak minuta. Kada počne da se hvata korica na njima i sir da se topi znači da su gotove.
Prijatno!
1 komentar