Peciva, cela zrna žitarica i varijacije na temu kačamaka, popara, brusketa su sastavni deo naših jutarnjih rituala zvanih doručak. Nikada nisam nešto naročito volela hleb, ali pite i lisnata peciva oduvek.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Verovatno ste do sada primetili da volim jednostavne stvari, ali sa jakim ukusom. Pa sam tako pohitala juče u radnju da kupim svež ren, jer sam na umu imala dva odlična namaza.
Ali se moj poduhvat izjalovio jer je ren bio toliko tvrd i suv da ga nije bilo moguće rendati. Pa sam ga zamenila sa renom iz teglice. Nije isto, ali može da posluži.
Uzela sam jednu pavlaku i presula je u činiju, a zatim dodala 3 kašičice rena. Ako koristite domaći, a toplo preporučujem jer je ukus potpuno drugačiji, odredite količinu prema renu, jer ume da bude jako ljut. Onda sam dodala sok od četvrt limuna i sve promešala. Aranžirala sam sa malo vlašca, jer mi je bilo žao da ga sečem sada kada je tek počeo da raste.
Ništa jednostavnije od ovoga, a odlično za razbuđivanje ujutru.
Prijatno!
Koju pavlaku koristite?
Nekad onu od 12%, nekad od 20 % mlečne masti. Proizvođač nije bitan, bitno je da je prava mlečna pavlaka.