Skoro sve može u tiganju. Čak i hleb, neki tanji naravno. Lepinje se podrazumevaju.
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Letnji podvarak je skoro zaboravljeno jelo. U hrono ishrani odličan prilog. A brzo se sprema.
Prodinstati glavicu crnog luka, dodati seckanu papriku i čim luk postane staklast ubaciti seckani svež kupus. Na umerenoj vatri dinstati, pa dodati začine (so, biber u zrnu, alevu papriku, beli luk, list celera i list lorbera). Čim kupus prepolovi količinu prilikom dinstanja dodati i 1-2 seckana paradajza i ostaviti na tiho da kupus još omekša, ali da ne bude previše ukuvan. Kada je gotovo posuti seckanim peršunom a gotovo je od prilike za 35 min.
Isečene komade svinjskog vrata usoliti i na zagrejanoj masti u šerpi u kojoj će se dinstati propržiti sa obe strane samo da potamni. To je potrebno da se ne bi raspadali parčići. Onda sve složiti u istu šerpu, sipati malo vode i na najtištoj vatri dinstati najmanje 1 sat i proveravati da ne ostane bez vode, te ukoliko je potrebno po malo dodavati.
Prijatno.