Letnji podvarak i svinjski vrat

22/06/2015

Letnji podvarak i svinjski vrat 2 s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana Anufrijev profil s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Letnji podvarak je skoro zaboravljeno jelo. U hrono ishrani odličan prilog. A brzo se sprema.

Prodinstati glavicu crnog luka, dodati seckanu papriku i čim luk postane staklast ubaciti seckani svež kupus. Na umerenoj vatri dinstati, pa dodati začine (so, biber u zrnu, alevu papriku, beli luk, list celera i list lorbera). Čim kupus prepolovi količinu prilikom dinstanja dodati i 1-2 seckana paradajza i ostaviti na tiho da kupus još omekša, ali da ne bude previše ukuvan. Kada je gotovo posuti seckanim peršunom a gotovo je od prilike za 35 min.

Isečene komade svinjskog vrata usoliti i na zagrejanoj masti u šerpi u kojoj će se dinstati propržiti sa obe strane samo da potamni. To je potrebno da se ne bi raspadali parčići. Onda sve složiti u istu šerpu, sipati malo vode i na najtištoj vatri dinstati najmanje 1 sat i proveravati da ne ostane bez vode, te ukoliko je potrebno po malo dodavati.

Letnji podvarak i svinjski vrat 1 s

Prijatno.



Ostavite komentar