Postoje dve verzije recepta. Jedna sadrži sir, druga ne
Kuva i piše:
Marina Damnjanović
Setila sam se ovog namaza od pavlake i paprike.
Obožavam ga zato što je osvežavajuć, lepuškast i brzinski se sprema.
Potrebno vam je:
- 1 pavlaka
- 1 sveža paprika
- po ukusu soli, belog luka, origana i šarenog bibera
- Malo maslinovog ulja za prelivanje
Svežu papriku iseckati na sitne kockice. Umešati je u punomasnu pavlaku (ili mileram) uz vrlo malo maslinovog ulja, ako ima potrebe da se pavlaka razblaži. Posoliti i dodati začine pa još jednom lepo promešati i proveriti ukus. Kašičicom sam oblikovala pa prelila još malo maslinovog ulja i posula šarenim biberom.
To je to, nema mnogo mudrosti u ovom receptu, sva lepota je ukusu 🙂 .
PS. Pavlaka je dozvoljena i u restrikciji ali je preporuka da se ne jede često.