Letnje šnicle iz rerne

11/09/2017

Kuva i piše:
Marina Damnjanović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Zaboravila sam da naribam limun… ali su ipak zadovoljile moj ukus. Sastojci mogu da se menjaju i kombinuju na različite načine, dok još traje leto na pijaci. Ja sam iskoristila sledeće:

 

  • 4 svinjske šnicle
  • 2 paradajza
  • 1 veliki ljubičasti luk
  • 4 mesnate paprike
  • Začini: beli luk u granulama, so, beli biber, zaatar ili bilo koji drugi po ukusu

 

Izlupati svinjske šnicle, začiniti ih sa gornje strane i ostaviti ih sa strane. Očistitit luk i iseći ga na kolutove. Iseći i paradajz na isti način. Očistiti i papriku i izvaditi joj semenke. Uzeti pekač, premazati ga maslinovim uljem, pa poređati paradajz, a onda i luk. Posuti belim lukom u prahu. Poređati odozgo svinjske šnicle tako da začinjena strana legne na luk, pa začiniti i drugu stranu. Poređati paprike preko šnicli. Birala sam one duguljaste i pljosnate, idealne za pečenje. Poklopila sam pekač folijom i pekla u rerni na oko 220 stepeni bar sat vremena. Nakon toga sam skinula foliju da se paprikelepo zapeku.

Povrće i meso je pustilo dosta svog soka pa je rucak bio bas sočan. Umesto ovog povrća mozete iskoristiti i tikvicu ili patlidžan koje ćete staviti narezane na kolutove na dno posude, a preko mesa paradajz i luk ili pak stapići šargarepe. Kombinacije su neograničene.2 komentara

Ostavite komentar