Lepinje sa sodom bikarbonom

10/05/2015

Hleb lepinje 1-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovo je zapravo ona moja klasična smesa za hleb, samo što ovog puta nisam imala vremena da čekam da se ispeče, pa sam napravila lepinje.

Za njih vam je potrebno:

  • 3 čaše ili šolje brašna (mešala sam ražano integralno i heljdino)
  • 2 čaše kisele vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 3 ili 4 kašičice limunovog soka
  • 3 kašike maslinovog ulja

Umešate prvo suve sastoje, pa dodate ulje, vodu i lumunov sok. Sve umutite kutlačom ili kašikom i stavljate na pek papir. Ovog puta ih nisam oblikovala rukama ili posipala nečim, htela sam da budu ovako rustične.

Hleb lepinje 2-s

Po želji u smesu možete da dodate semenke. I mogu da traju nekoliko dana.

Pekla sam ih oko dvadesetak minuta na 220 stepeni.

Prijatno!



4 komentara

  1. Kada mešate speltino i ražano brašno, u kojoj razmeri to radite? Pravila sam kiflice i uvek budu jaaakooo tvrde. Hvala

Ostavite komentar