Lepinje sa semenkama i kefirom

28/02/2015


lepinje-sa-semenkama-i-kefirom-2-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

U originalnom receptu za brze lepinjice, idu kiselo mleko i jedno jaje. Ja sam davno izbacila to mleko i pravila ih samo sa kiselom vodom. Međutim, ovog puta sam odlučila da zamenim sastojke, izbacim to jedno jaje, a da dodam kefir.

I ispale su brze, ali dosta drugačije od prethodnih. Količine su skoro iste, samo sam malo povećala brašno jer mi se učinilo da će trebati.

  • 3 čaše brašna (ja sam stavila integralno pšenično, ražano i heljdino)
  • 1 čaša domaćeg kefira, pogledajte kako se pravi (ili kiselo mleko)
  • kašičica soli
  • pola praška za pecivo
  • 2 velike kašike maslinovog ulja

* Mera je čaša od kiselog mleka

lepinje-sa-semenkama-i-kefirom-1-s

Prvo sam pomešala suve sastojke, a zatim dodala ulje i kefir. Zamesila sam testo, koje nije bilo žitko kao za brze lepinjice, već kompaktno. Odvojila sam četiri dela i rukama formirala lepinje. Posula sam ih semenkama, koje sam malo utisnula u testo rukama.

Rernu sam uključila na 250 stepeni i stavila pleh da se zagreje. Posle nekih desetak minuta sam ga izvadila, stavila pek papir i poređala lepinje. Smanjila sam temperaturu na 220 stepeni i stavila ih u rernu. Bile su gotove za petnaestak minuta.

Prijatno!

 

 



6 komentara

    1. pa imam oko 115kg,pa samo poceo hrono da se hranim,u nadi da cu izgubiti koju kilu.
      e sad pitam dali je stetno(mislim dali ima vise stete nego koristi u mom slucaju) ako uvece recimo uz neki film izgrickam 100gr semenki?
      hvala

    2. U hrono je potpuno zabranjeni grickanje između obroka. 🙂 Semenke možete da jedete uz doručak ili ručak. Zato se i preporučuju 3 obilna obroka, da ne biste imali želju za hranom između njih

Ostavite komentar