Kuva i piše: Ana Ćubela Proleće je stiglo! Kao neko ko …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ove lepinje definitivno nisu ispale najlepše za oči, ali su bile neverovatno ukusne.
Potrebno vam je:
- 150 grama ražanog brašna
- 1/3 kašičice morske soli
- 1/3 kašičice kumina
- 1 kašičica kima
- 1 puna kašičica praška za pecivo
- 1 kašika maslinovog ulja
- 150 militara kisele vode
Pročitajte još:
KUMIN – magičan začin koji pomaže i pri skidanju kilograma
Prvo umešate sve suve sastojke pa dodate maslinovo ulje i kiselu vodu. Dobićete jako gustu smesu. Navlažite ruke vodom i vadite po šaku testa. Oblikujte disk i stavite u pleh u koji ste pre toga stavili pek papir. Od ove količine brašna sam dobila 5 manjih lepinja. Pleh stavite u zagrejanu rernu i pecite petnaestak minuta na 210 stepeni.
Čačkalicom proverite da li su gotove. Ako se nešto lepi za čačkalicu kada je izvadite iz lepinje, pustite ih još malo.
Kada su bile gotove, ostavila sam ih da se malo prohlade. A onda sam ih presekla, mazala puterom i filovala suvim vratom i ljudtom paprikom. Odlična je za razbuđivanje 😉 .
Prijatno!