Lepinje sa kajmakom

06/05/2015

Lepinje sa kajmakom 2-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Za sreću je ponekad potrebno malo. Na primer, malo kajmaka. A sreća je veća ako je u pitanju puno kajmaka, i to domaćeg, koji ste dobili na poklon.

Kajmak-s

Naravno, kajmak je morao odmah da bude isproban. I odličan je! Ali ne bi imalo smisla da ga mažem na neko pecivo od juče, pa sam morala da spremim vruće lepinje.

Potrebno vam je:

  • 250 graham brašna (možete da zamenite sa ražanim ili speltinim. Ili da mešate)
  • 40 grama rastopljenog putera
  • 150 grama kisele vode
  • polovina praška za pecivo
  • kašičica soli

Umešala sam suve sastojke, dodala rastopljen puter i kiselu vodu. Zamesila sam glatko testo, pa ga podelila na četiri dela. Izvaljala sam loptice a zatim i diskove.

Lepinje sa kajmakom 3-s

 

Ubacila sam ih u zagrejanu rernu i pekla oko 15 minuta na 220 stepeni.

Kada su bile gotove stavila sam ih u mokru krpu na 3 minuta. Ne da se skroz ohlade, ali da korica malo omekša.

Lepinje sa kajmakom 1-s

Pošto u lepinje ide dosta putera, one nisu klasično mekane, već pomalo sipkave i podsećaju na pogačice. Možda nije najpametnije što sam baš ove lepinje, sa ovoliko putera jela uz kajmak. Ali, nisam razmišljala na vreme 🙂 . Vi možete da ih jedete uz nešto drugo.

Prijatno!

I, Jovana hvala još jednom! I za domaći ajvar, samo njega nisam sitigla da otvorim 😉 .



5 komentara

  1. Ne znam gde da postavim pitanje,ajd da probam ovde 🙂 Ima veze sa lepinjama i doruckom-sme li kikiriki puter da se jede za dorucak u restrikciji? Ooooobozavam ga,vec mesec dana sam na hrono,otislo 9kg.Dobila sam omiljeni puter iz Holandije,i tako on stoji na polici…. 😉

Ostavite komentar