Kuva i piše: Tatjana Kostić Volim dobar dorucak. Volim …
Ovo je predlog za one koji vole da jedu. I koji mogu mnogo da pojedu za doručak.
Za mene je ovo kompletan obrok: domaće lepinje, suhomesnato, domaći ljut ajvar i jaja na oko.
Jaja su jako zdrava i jedan od najsvarljivijih proteina. Ako nemate problem sa holesterolom, možete da jedete do 8 celih jaja nedeljno. Belanca su neograničena.
Što se tiče suhomesnatog, ovo u lepinjama je kupljena kobasica i to treba izbegavati jer nikad ne znate šta je u njima. J sam je stavila u sendvič jer je mama tvrdila da je sigurno domaća jer “zna čoveka”.
Pa i ako nije tako, nekoliko krugova u 3 meseca me neče ubiti. Ali ih zaista izbegavam, jer su pune aditiva i ne znate kakvo je meso untra. I da li ga uopšte ima. Kada kuoujem suhomesnato, gleda, da je uvek od celog parčeta mesa: prsa (ćureća ili pileća), pečenica, dimljeni vrat, slanina, pršuta (goveđa i svinhska).
Recept za lepinje pogledajte OVDE.