Iako nema kvasca u njemu “džep”, karakterističan za ovaj hleb se napravi
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ne znam da li znate, ali je našoj Milici Jović, koja čest gostuje na blogu, u petk bio rođendan. I poželela je da ga proslavi kod mene. Pa se proslava produžila na tri dana kao Ivkova slava. Završili smo je tek u nedelju za vreme Pidžama partija.
Ali nas je Milica barem snabdela svime mogućim: večerom, pićem, hrono tortom ali i pecivom za doručak. I to odličnim lepinjama.
Potrebno vam je:
- 150 gr ražanog brašna
- 150 gr speltinog brašna
- 100 gr heljdinog brašna
- Po kašika mlevenih semenki lana, susama, suncokreta i golice
- Veza sveže majčine dušice
- 50 ml maslinovog ulja
- 250 ml tople kisele vode
Zamesiti testo i ostaviti da odstoji oko 8 sati. Nakon toga dodati jednu kasičicu soli i jedan prašak za pecivo. U jednu šoljicu sipati malo maslinovog ulja i umakati kašiku u ulje pa vaditi testo i stavljati na pleh na pek-papir. Peći 30 minuta na 200°C.
A kako ovo nije jedino što smo jeli, uskoro stižu i ostali recepti. Milice, hvala ti!
Pogledajte poslednji Pidzama party, bio je brojan: