Kuva i piše: Ivana Milić Rešila sam i ja da pošaljem jedan posni recept. U …
Kuva i piše:
Ana Anufijev
Videh juče na blogu lepinje sa sušenim crnim lukom. Aninom ukusu valja se verovati, ali ja nemadoh snage da sinoć ostavim sastojke da fermentišu…
Elem…. Kod mene jutros ovako:
- 2 supene kašike sušenog crnog luka
- 1 kašičice soli (bile su malo neslane)
- 1 puna kašičica praška za pecivo
- 2-3 supene kašike maslinovog ulja
- Kim, susam i 2-3 supene kašike mlevenog lana
Ovo sam promešala pa dodala:
Po jednu šolju od dva decilitra raženog, speltinog i heljdinog brašna. Zamesila sam sa 1,5 šoljom kisele vode. Formirala sam lepinjice i ređala na pleh. Na svaku sam stavila listić maslaca.
Tek tada sam uključila rernu i za 15-tak minuta stavila ih da se peku na 220. Pekle su se oko 20 minuta.
A miris?!!! To morate da probate! Namamio je Ogišu u kuhinju da čeka lepinjce da se ispeku!!!
Da li je i u vanrestrikciji ogranicen unos semenki na 100gr nedjeljno? Hvala 🙂