Leblebije na hlebu

15/01/2016

Leblebije sa fetom 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovaj doručak baš osvežava. Bez jaja, bez suhomesnatog, a sa malo sira. Umesto fete možete da stavite mlad sir, ili sitan. Ako ste van restrikcije možete i neki stari sir, odlično ide uz leblebije i luk.

Ako imate sirove leblebije, potpoite ih u vodu prethodnu noć. Ujutru promenite vodu i kuvajte ih oko sat vremena. Da biste ubrzali proces kuvanja, u vodu možete da stavite sodu bikarbonu. Znaćete da su gotove ako možete da ih zgnječite prstima.

Ukoliko imate već skuvane leblebije ili kupljene u konzervi, ovaj doručak će biti gotov za nekoliko minuta. Sipajte leblebije u činiju, dodajte malo sira. Kašiku ili dve. Crveni luk i peršun iseckajte na sitno pa dodajte i njih. Staite začine po želji. Ako koristite fetu ili stari sir, so vam neće biti potrebna. Sve dobro promešajte i kašikom stavljajte na hleb. Ili lepinje. Zavisi šta imate u kući.

Da vam ne bi bežale sa hleba, leblebije možete da malo pritisnete viljuškom. Ne da napravite pstu, već da ih samo malo smrvite. Na samom kraju, ako želite, možete da dodate i malo maslinovog hladno ceđenog ulja.

Leblebije sa fetom s

Prijatno!3 komentara

Ostavite komentar