Može da se spremi i za restrikciju , ali i za vanrestriktivni period.
Kuva i piše:
Jasna Veljanović
Kišni dani su kao stvoreni za užinu! Vanrestrikcijski režim dozvoljava užinu između 17 i 19 časova po letnjem vremenu, a po zimskom između 16 i 18, ali se trudimo da ona bude od zdravih sastojaka. Kako je klasičan puding pun skroba i aditiva, ja sam rešila da napravim njegovu zamenu, a kao osnovu sam izabrala bundevu, koju inače obožavam.
Sve što vam je potrebno je:
- 500 grama očišćene bundeve, iseckane na kockice,
- 50 grama maslaca,
- 100 grama crne čokolade sa visokim procentom kakaoa,
- malo naceđenog limuna,
- stevija po želji
Skuvajte na pari bundevu. Kada omekša, stavite polovinu od ukupne količine u dugačku posudu (onu od štapnog miksera). Zatim dodajte maslac i čokoladu, iseckane na kockice, onda nacedite limun i stavite malo stevije (neko ne voli ukus stevije, pa može da je izbegne, jer i čokolada i bundeva imaju prirodnu slatkoću). Dodajte malo vode na čijoj se pari kuvala bundeva i završite za ostatkom bundeve.
Sve izblendajte štapnim miskserom i to vam je to. Ova merka lažnog pudinga vam je dovoljna za četiri osobe.