Kuvana spelta sa avokadom, pečenicom i poširanim jajetom

30/01/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Do sada sam više puta jela kuvanu speltu: zapečenu sa sirom i šunkom, sa slaninom, pa čak sam probala i neku kao slatku varijantu. Ali ova kombinacija sa avokadom, pečenicim i jajetom je daleko najbolja.

Speltu sam, kao i uvek, ujutru potopila u vodu (sve žitarice treba obavezno namakati zbog fitinske kiseline), zatim sam je uveče stavila u novu vodu, pustila da vri nekoliko minuta, poklopila, i uvila šerpu u ćebe.

Do ujutru je nabubrila skroz, a šerpa je još bila topla.

Na malo ulja sam prodinstala iseckan praziluk, dodala speltu i malo posolila i pobiberila. Dinstala sam par minuta, samo da se ukusi izmešaju.


Spelta sa avokadom i jajem2 SAJT

Za to vreme sam na teflonu samo malo zapekla pečenicu.

U činiju sam izručila speltu, dodala pečenicu i malo avokada, koji sam prelila pre toga limunom. Na sredinu sam stavila poširano jaje (pogledajte kako se pravi, korak, po korak), dodala još malo soli i šarenog bibera preko.

I ispao je savršen doručak. I poprilično zdrav, jedite cele žitarice barem jednom do dva puta nedeljno.

Prijatno!



Ostavite komentar