Kutijice su u modi: Kako u što manjoj spakovati dobar obrok

07/11/2017

 

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Poslednjih nedelja sam, posle jako dugo vremena, bila primorana da ujutru sa sobom nosim doručak. Na početku moje avanture sa hrono ishranom to sam radila svaki dan. Pa sam se s promenom radnog vremena odvikla od tako nečega. Nije mi bilo teško, samo sam se namerila na jednu od najmanjih kutija u stanu, da bi mogla da stane u svaku tašnu, da mi ne smeta a da opet budem sita do ručka.

Ova kutijica je dugačka 15 santimetara, široka 11, a duboka samo 3 santimetra. Znači, može velika, a može i mala tašna. A može i na put da se nosi.

Prošle nedelje sam putovala u Istanbul. Ustala sam u 5:30 da bih bila na aerodromu oko sedam ujutru. Ran let. Nije bilo teorije da doručkujem kod kuće kao čovek, a ni pekara na aerodromu mi se nije činila kao dobra opcija. Posebno što nisam znala kada ću ručati, a zaista ne volim da budem gladna, mnogo sam tada nervozna. Nezgodna osobina koju sam nasledila od tate.

Elem, da se vratimo doručku. Kako spakovati dovoljno ukusne hrane u nešto malo? Ponovila sam kombinaciju koju sam i nekoliko dana pre toga morala, takođe, da nosim sa sobom: dve Frikomove pogačice, tanke su, zasitne i lepo se pakuju, par šnita dimljenog vrata, masline i gaudu, koju je čika u radnji lepo isekao na tanke šnite.

Aerodrom je bilo maltene prazan pa sam mogla lepo da kampujem u velikoj sali.

A sad slede ostale kombinacije koje sam, silom prilika, isprobavala u poslednjih nekoliko nedelja jer sam morala da nosim doručak sa sobom. Svaki put sam se odlučila za Frikomove hrono pogačice jer se stvarno lako pakuju, slažu se sasvim ostalim proizvodim apošto u sebi nemaju ni mlečno ni jaja. A i zgodno je kada imaš nešto u zamrzivaču pa samo ubaciš u zagrejanu rernu da se ispeče dok se tuširaš. Ukus im je podjednako dobar i kada su tople i kada su hladne. Mogu i uveče da se pripreme, kao i kuvana jaja,i da se sve ujutru spakuje u kutijicu.

Kombinacije:

Presečena pogačica, humus i kuvano jaje.

Pogačice kao sendviči sa puterom i šunkom.

Pogačice sa kuvanim jajima i maslinama.

Nijednom nisam ostala gladna. I svaki doručak je lepo stao u svaku tašnu.

I da, volim da ubacim crne masline u skoro svaki doručak za poneti 😉 .

 Ostavite komentar