Kupus sa piletinom

05/08/2015

Kupus sa piletinom 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovo jelo, naravno, možete da spremite i za ručak. Čak je ljudima i prirodnije da jedu kupus preko dana. Ali mene ovakva jela uveče spasavaju. Iz nekoliko razloga:

1. Jako kasno se vraćam sa posla i, ako nemam nešto spremljeno, kasnim sa večerom

2. Nemam uvek snage uveče da spremam

3. Posle napornog dana, najviše volim nešto “na kašiku”. Soul food.

Kupus uvek može da traje danima i da vas izvuče od stajanja za šporetom. Ako nemam vremena za kuvanje, lakše se snađem za ručak nego za večeru. Ona u poslednje vreme ume da mi bude problem. Ovako jedan dan odvojim malo vremena i sledeća tri sam mirna.

Ovaj kupus se pravi kao i svaki dtugi samo se umesto svinjskog ili junećeg ubaci pileće belo meso. Svaka kuća ima svoj način spremanja. Meso možete malo da prodinstate pre stavljanja kupusa, a i ne morate.

Pileći file isečete na trake ili kocke i ubacite ga u šerpu. Dodate narezan kupus, list celera, so, biber, mlevenu i tucanu papriku. Možete da ubacite i lovorov list, ili šta već volite. Nalijete vodom da ogrezne, ne morate puno da je dodajete jer će kupus sam pustiti vodu. Stavite šerpu na ringlu i pustite šporet da sam uradi svoje 😉 .

I šta je još dobro kod kupusa – pa to što uz njega ne morate da vodite računa o količinama mesa. Jedno od pravila hrono ishrane je to da termički obrađeno povrće treba da zauzima manje mesta u tanjiru od mesa. To pravilo ne važi kada je u pitanju kupusasto povrće, tada mesa može da ima i mnogo manje. A to će obradovati one koji i nisu veliki mesojedi.

Prijatno!9 komentara

    1. Kurkuma uz sve ide super, samo da se ne pretera sa njom. Tada jelo bude jako gorko. Osetila na svojoj kođi, što bi rekli 😀

  1. Da li je u restriktivnoj fazi, dozvoljen crni luk uz ovo jelo. Tacnije, da li je ok prodinstati belo pilece sa lukom pre nego sto se doda kupus? hvala

Ostavite komentar