Put oko sveta kroz kuhinju
Kuva i piše:
Jelena Cocco
Meni kajgana retko kad ispadne dobro u tiganju. Imam preveliki tiganj a nikad ne pravim toliku kolicinu jaja da bi mi smesa ostala mekana, socna i taman kako treba.
Onda sam videla stos da se pravi na pari. Treba duplo vise vremena nego sa tiganjem, ali meni vredi. I nema ukusa prženja, nego je nekako kremasta.
Nikakva mudrost, na šerpicu sa vodom staviti činiju u kojoj će se praviti kajgana, ulite jaja, uključite i čim voda provri smanjite na minimum. Dodajte kocku putera (ja na 3 jaja stavim kašiku) i mešajte povremeno… polako će da se zgušnjava. Kada dođete do željene gustine (mekoće) kajgane, sklonite posudu sa pare, začinitite po ukusu i to je to. Kod mene jutros mladi beli luk, cajun mix začina i ćurekot.
Ja sam uz nju jutros mladu sparglu umotanu u slaninu. Hleb je sa bloga: Ražani hleb sa lanom .
.
Prijatno!