Kremasto: Kako da spremite kajganu na pari

15/03/2019

Kuva i piše:
Jelena Cocco

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Meni kajgana retko kad ispadne dobro u tiganju. Imam preveliki tiganj a nikad ne pravim toliku kolicinu jaja da bi mi smesa ostala mekana, socna i taman kako treba.

Onda sam videla stos da se pravi na pari. Treba duplo vise vremena nego sa tiganjem, ali meni vredi. I nema ukusa prženja, nego je nekako kremasta.

Nikakva mudrost, na šerpicu sa vodom staviti činiju u kojoj će se praviti kajgana, ulite jaja, uključite i čim voda provri smanjite na minimum. Dodajte kocku putera (ja na 3 jaja stavim kašiku) i mešajte povremeno… polako će da se zgušnjava. Kada dođete do željene gustine (mekoće) kajgane, sklonite posudu sa pare, začinitite po ukusu i to je to. Kod mene jutros mladi beli luk, cajun mix začina i ćurekot.

Ja sam uz nju jutros mladu sparglu umotanu u slaninu. Hleb je sa bloga: Ražani hleb sa lanom .
.

Prijatno!

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”



Ostavite komentar