Koliko god da volim klasičan puter odlučila sam da dam šansu i onima koji se prave od semenki. I ovaj me je oduševio.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Kada sam počela sa hrono ishranom, a čini mi se da jebilo u prošlom životu, pridružila mi se i tetka. Prvo je obigravala, pa zagledala, pa zapitkivala šta radim. I eto nje jedno jutro sa nekom hrono pogačom. Hoće i ona da bude na hrono. I, moram, priznati, dosta dugo je držalo, sve dok moja sestra nije rodila Relju. Onda, naravno, beba u familiji, i malo po malo je ispala iz sistema. Ali se i dalje pridržava nekih osnovnih pravila i skoro svako jutro sebi peče neke integralne lepinje.
I sećam se da smo često doručkovale zajedno pre mog posla, pošto živimo praktično na korak jedna od druge. I tada smo barem jednom nedeljno volele da poslažemo na sto milion umakalica i neki dobar `lebac ili lepinje. I da umačemo i mackamo. Zato i pravim namaze često. A sada za Pidžama party sam složila njene “nove” paprike u krem sir koji sam pravila. Pokucala u nedelju ujutru sa kutiijicom, pre nego što smo počeli da snimamo da pita da li bismo isprobali neki novi recept koji je našla.
Pogledajte Pidžama party:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/3329779237062727/
A kako sam već imala ideju da naravim nešto sa paprikama samo sam ih zamenila.
Prvo sam napravila krem sir, što uopšte nije teško. Ja volim da ga pravim sa fetom, a vi možete i sa mladim ili sitnim sirom, ali meni to nije to.
Koristila sam:
- 500 gr fete
- 3 kašike maslinovog ulja
- Malo limunovog soka
- Mineralnu vodu toliko da se napravi redak (ili gust) krem po vašem ukusu
U ovi smesu uvek možete da dodate i neke začinske biljke po vašem ukusu. Ovaj krem možete da napravite i ručno, viljuškom ili kašikom, ali ja volim da ga izblendiram jer bude kompaktnije. A zbog fete koja je slana po prirodi, ne dodajem so.
Za dalje vam je potrebno:
- 2 mesnate paprike (pečene, kuvane, iz zimnice, pa čak i sveže)
- 1 – 2 čena belog luka
- Malo putera
Onda sam naseckala te paprike. U tiganju sam zagrejala puter, ubacila paprike, malo ih propržila, čisto da se lepo zagreju, dodala semenke bundeve i puter. Minut u tiganju i to je to.
Krem sir sam stavila u veliki ali dublji tanjir pa prelila sa svim it tiganja. Još malo ukrasila maslinovim uljem. I navalila sa lepinjama čim smo ugasili kameru.
Pogledajte kako je to izgledalo, ne može da ne valja:
Šta smo još spremili: