Krekeri sa puterom golice

12/12/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Ove krekere nikad nisam pravila pre lajva u nedelju. Bilo je rizično jer nisam znala kako će se testo ponašati, ali se na kraju isplatilo. Dobila sam tako glatko testo da ga nismo iskoristili samo za ove posne krekere već i za puterast puž koji je Milena pravila. I sigurna sam da sa njim svašta još može da se napravi.

I jedva čekam da isprobam.

Pogledajte kako smo pravili krekere i još svašta nešto:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/2575057166062389/

 

Testo je masno i jako kompaktno. Sada ću vam dati punu meru, koju smo mi kasnije podelili, da bismo napravili oba jela.

Potrebno vam je:

  • 250 gr brašna (koristila sam finije mleveno ražano brašno)
  • 1 kašičica soli
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 150 ml vode
  • 2 kašičice bundevinog putera
  • Susam za posipanje

Pomešajte brašno (ali gledajte da nije krupno mleveno) i so, dodajte ulje i vodu i rukom u vangli zamesite testo. Kako sam to uradila čim sam ustala, stavila sam ga da stoji u kesi do lajva. Obično testo koje makar malo odstoji u kesi bude kompaktnije i lepše za rad. U videu moete da vidite kako je izgledalo.

Razvaljajte testo tanko izmežu dva pek papira (pogledajte video), premažite puterom od bundeve i pospite susamom. Krekere možete da isečete ili vadite modlom. Ja sam koristila okruglu modlu. Kada sam potrošila testo, krekere, sve sa pek papirom sam prebacila u pleh i ubacila ih u zagrejanu rernu.

Pecite ih petnaestak minuta na 220 stepeni.

Krekeri jesu posni, ali ne znači da morate da ih jedete samo u posnoj varijanti. Mi smo se sa njima malo i omrsili sa fantastičnim kuglicama od sira za koje recept uskoro stiže.

Prijatno!

 Ostavite komentar