Krekeri s maslinovim uljem

16/03/2017

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ovog jutra nešto malo drugačije. Nema hleba, nema kifli ili pite, ali ima krekera. Malih i hrskavih, odličnih za umakanje.

Potrebno vam je:

  • 150 grama ražanog brašna
  • 1 kašika susama
  • 1 kašika suncokreta
  • 1 decilitar maslinovog ulja
  • 1/2 decilitra kisele vode
  • 1/3 kašičice soli

U činiji pomešajte brašno i so. Sameljite u mlinu za kafu susam i suncokret pa dodajte i njih. Sve promešajte pa stavite ulje i vodu. Rukama povežite testo. Dobićete masniju loptu.

Uzmite oklagiju i razvucite disk. U početku će se testo raspadati ali ne brinite. Rukama ga prilepite i utapkajte pa ponovo pređite oklagijom. Što testo bude tanje manje će se cepati.

Na slici možete da vidite debiljinu.

Uzmite kalup za pogačice i utisnite u testo. Možete da koristite okrugao, u obliku zvezde, srca ili čega već. Meni je od ove količine ispalo 15 krekera.

Stabite ih na pek papir koji ste stavili u pleh. I pecite dok ne postanu hrskavi na 200 stepeni.

A sos ili namaz za umakanje napravite po želji, evo nekoliko predloga sa bloga:

Namaz od kozjeg sira i badema

Tapenada

Namaz s peršunom i sremušem

Jutarnja divota

Humus

Prolećna pašteta

Namaz s pršutom

Pileća pašteta sa žumancima

Baba ganuš sa dodatkom

Pašteta od tune i kapara

 



Ostavite komentar