Kuva i piše: Ana Ćubela Onda kada vam sve dosadi, a …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ovo sam davno spremala, ali greškom “izletelo” sa bloga. Može da se spremi kao prilog za doručak ili za ručak. Jako se lako pravi a izgleda efektno na stolu. I pritom je zasitno pošto je avokado pun kvalitetnih masti.
Za ovo jelo vam je potrebno:
- 1 veći zreo avokado
- 1 dugačak krastavac
- dve kašičice kapara
- pola veze peršuna
- sok od polovine limuna
- 1 čen belog luka
- so, biber
Avokado očistite, isečete an kockice i ubacite u blender. Zatim u bacite iseckan čen belog luka, peršun (ostavite par grančica za ukrašavanje), kašičicu i po kapara (nekoliko takođe ostavite za ukrašavanje), deo sok od limuna, so i biber. Sve lepo izblendirate i probate. Ako vam fali još nešto od začina, samo dodajte i ponovo uključite blender. Limun na početku ubacite samo delom da ne biste previše razredili smesu jer ona treba da bude lepak za krastavac. Ako posle prvog blendiranja namaz nije redak i nije dovoljno kiseo, dodajte još malo.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Krastavac dobro operite, odsecite krajeve i uzmite nož za ljušćenje kropmira. Njime secite tanke trake. Ako nemate nož za kropmir, možete i sa nekim običnim, samo ćete morati da se malo više potrudite da biste imali trake jednake debljine.
Kada dođete do samo srca krastavca, zaustavite se i krenite sa druge strane od površine kore. Samo srce je puno vode i trake neće biti lepe. Poređajte ih i filujte namazom, ali tako da ga ima i po ivicama, da bi se lepše zalepile. Zatim trake urolajte, okrenite na vrh svake stavite listić peršuna i jedno zrno kapara.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Uz ovo može da ide bilo koje meso ako se sprema za ručak. A za doručak ide uz ama baš sve.
Prijatno!