Krastavac sa avokadom i kaparima

10/05/2015

Krastavac sa avokadom6-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovo sam davno spremala, ali greškom “izletelo” sa bloga. Može da se spremi kao prilog za doručak ili za ručak. Jako se lako pravi a izgleda efektno na stolu. I pritom je zasitno pošto je avokado pun kvalitetnih masti.

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • 1 veći zreo avokado
  • 1 dugačak krastavac
  • dve kašičice kapara
  • pola veze peršuna
  • sok od polovine limuna
  • 1 čen belog luka
  • so, biber

Avokado očistite, isečete an kockice i ubacite u blender. Zatim u bacite iseckan čen belog luka, peršun (ostavite par grančica za ukrašavanje), kašičicu i po kapara (nekoliko takođe ostavite za ukrašavanje), deo sok od limuna, so i biber. Sve lepo izblendirate i probate. Ako vam fali još nešto od začina, samo dodajte i ponovo uključite blender. Limun na početku ubacite samo delom da ne biste previše razredili smesu jer ona treba da bude lepak za krastavac. Ako posle prvog blendiranja namaz nije redak i nije dovoljno kiseo, dodajte još malo.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Krastavac dobro operite, odsecite krajeve i uzmite nož za ljušćenje kropmira. Njime secite tanke trake. Ako nemate nož za kropmir, možete i sa nekim običnim, samo ćete morati da se malo više potrudite da biste imali trake jednake debljine.

Kada dođete do samo srca krastavca, zaustavite se i krenite sa druge strane od površine kore. Samo srce je puno vode i trake neće biti lepe. Poređajte ih i filujte namazom, ali tako da ga ima i po ivicama, da bi se lepše zalepile. Zatim trake urolajte, okrenite na vrh svake stavite listić peršuna i jedno zrno kapara.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Uz ovo može da ide bilo koje meso ako se sprema za ručak. A za doručak ide uz ama baš sve.

Prijatno!

 Ostavite komentar