Odlična za one koji poste, sa dodatkom sira odlična za one koji su van restrikcije, a za one koji neće bez mesa dođe kao odličan prilog
Kuva i piše:
Milica Jović
Nedavno mi je bila Ana na masaži, da da na masaži, ja sam zapravo maser, vešta sa testom zato što vežbam prste dok masiram (haha).
Znala sam da, dok se mi ispričamo, izmasiramo, doći će na red ručak, pa je red da nešto lepo pojedemo, a da ipak ne moram da budem u kuhinji. Ja ovakva jela najviše volim, jer ne zahtevaju veliki trud, a puno daju.
Potrebna vam je, najpre, kesa za pečenje, jer sve što ću nabrojati ide u nju pa u zagrejanu rernu.
- 1 kg svinjskih kotleta (krmenadle)
- 2 zelene tikvice
- 2 mala patlidzana ili jedan veći
- 200 gr šampinjona
- 1 crveni luk
- 1 mladi luk ili praziluk
- 3-4 čena belog luka
- 100 gr čeri paradajza
- Nekoliko grančica ruzmarina
- Pola čaše belog vina
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- So, šareni biber
Usoliti meso, iseći povrće na krupne komade i prvo povrće i pečurke ubaciti u kesu, posoliti i poboberiti, zatim preko povrća poredjati meso i grančice ruzmarina poredjati izmedju mesa i povrća, preliti maslinovim uljem i belim vinom, zatvoriti kesu, probušiti je na vrhu i peći u rerni na 200°C jedan sat, zatim malo otvoriti kesu, okrenuti meso i ostaviti u rerni na 160°C još 20 minuta da meso dobije koricu.
Ukoliko nemate kesu za pečenje, možete peći u vatrostalnoj posudi ili nekom pekaču zatvoreno alu-folijom.
Ja ću vam reći samo da je mirisala cela kuća i da se osećalo i tokom masaže, ukus je takodje odličan, a Ana nek vam prenese svoje utiske o masaži i ručku.